Jäähyväiset politiikalle -haastattelu: Satu Haapanen

Politklinikan “Jäähyväiset politiikalle” -haastattelusarjassa haastatellaan vapaaehtoisesti paikastaan luopuvia kansanedustajia ennen eduskuntavaaleja 2015.

Ensimmäinen kysymys: Millaisia ohjeita antaisit henkilölle joka on näissä eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla?

Nauti kampanjasta. Kuuntele ihmisiä. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea, mutta aina voit ottaa selvää. Lue lehtiä. Nuku tarpeeksi. Ole ajoissa paikalla. Kättele ja hymyile. Tee yhteistyötä.

Toinen kysymys: Mikä on ollut paras hetkesi eduskunnassa?

Niitä on monta. Kun olen saanut kertoa nuorille ja erimaalaisille ihmisille, kuinka hieno kansanvaltainen systeemi meillä on. Omat ryhmäkokoukset, joissa käydään analyyttisesti läpi ajankohtaista politiikkaa. Aloitteitteni eteneminen ja toteutuminen Pohjoismaiden neuvostossa.

Kolmas kysymys: Mikä on ollut masentavin hetkesi politiikassa?

Jokainen ydinvoimamyönteinen päätös.

Neljäs kysymys: Ketkä viisi viiden eri puolueen kansanedustajaa ovat vakuuttaneet sinut työskentelyllään ja ajattelullaan ja miksi?

Christina Gestrin, RKP, älykäs nainen, vahva ympäristö- ja Itämeri-osaaja. Mia-Petra Kumpula-Natri (nyt MEP), taitava, määrätietoinen ja rehellinen, Markus Lohi, asiaosaaja, Tuija Brax, äärimmäisen osaava ja rehellisyydessään tinkimätön, Jyrki Katainen (nyt MEP), neuvotteleva, vilpitön ja yhteistyöhön aidosti pyrkivä.

Viides kysymys: Mitä muuttaisit eduskunnan työskentelyssä?

Haluaisin valiokuntatyöskentelyn kansalaisille ja medialle avoimeksi. Vierastan hallitus-oppositioasetelmaa niissäkin kysymyksissä, joissa juupas-eipäs väittelyn sijasta saman ajan käyttäminen rakentavaan keskusteluun toisi uusia ratkaisuja ja näkökulmia.

Kuudes kysymys: Mitä muuttaisit tiedotusvälineiden työskentelyssä?

Toisin esille julkkisehdokkaiden sijasta alueiden ehdokkaita ja heidän ajatuksiaan. Syvällisempiä katsauksia politiikkaan, ja poliitiikkojen esittämien mielipiteiden taakse myös aatehistoriallista analyysia.

Seitsemäs kysymys: Mikä oli se poliittinen viesti jota et eduskuntaurasi aikana saanut läpi? Kerro se meille kaikille nyt.

Koulutus on investointi, ei leikkauskohde. Perämerenkaaren raideyhteys Ruotsiin ja Eurooppaan on koko Suomen etu. Koulujen tasa-arvotyö tarvitsee tuekseen tasa-arvon laatumerkin.

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>