Jäähyväiset politiikalle -haastattelu: Jouko Skinnari

Politklinikan “Jäähyväiset politiikalle” -haastattelusarjassa haastatellaan vapaaehtoisesti paikastaan luopuvia kansanedustajia ennen eduskuntavaaleja 2015.

Ensimmäinen kysymys: Millaisia ohjeita antaisit henkilölle joka on näissä eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla?

Jos olet hyvä, valmistaudu, että olet lähdössä pitkälle matkalle. Keskity omaan rehtiin suoritukseen.

Toinen kysymys: Mikä on ollut paras hetkesi eduskunnassa?

Olin ollut eduskunnassa kahdeksan vuotta valiokuntasihteerinä. Tulin kesken kauden 1980 varamiehen paikalta kansanedustajaksi. Olihan se hienoa astua istuntosaliin eduskunnan virkamiehenä esimiesteni joukkoon.

Kolmas kysymys: Mikä on ollut masentavin hetkesi politiikassa?

Pankkikriisi ja massatyöttömyys 1990-luvulla oli masentavaa sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana, pankkikriisiä hoitavansa ministerinä sekä Lahden ( työttömyys. 28 %) kaupunginvaltuutettuna.

Neljäs kysymys: Ketkä viisi viiden eri puolueen kansanedustajaa ovat vakuuttaneet sinut työskentelyllään ja ajattelullaan ja miksi?

Hyvin monikin.

Viides kysymys: Mitä muuttaisit eduskunnan työskentelyssä?

Jämäkämpää johtamista ja lyhyempiä puheenvuoroja. Eduskunnan valiokuntien sihteeriksi enemmän henkilöitä, jotka osaavat talousasioita.

Kuudes kysymys: Mitä muuttaisit tiedotusvälineiden työskentelyssä?

Enemmän asiantuntemusta yhteiskunnan eri sektoreilta,jotta eduskuntatyöstä saataisiin tärkeimmät asiat julkisuuteen.

Seitsemäs kysymys: Mikä oli se poliittinen viesti jota et eduskuntaurasi aikana saanut läpi? Kerro se meille kaikille nyt.

Työmarkkinajärjestöt eivät ole hyödyntäneet yli 170 miljardin työelärahastoja tuottavasti ja turvaavasti Suomessa. Rahoista lähes 130 miljardia sijoitettu ulkomaiden yritysten työllisyyttä edistäviin tarkoituksiin. Työeläkemaksu on joka kuukausi 24% työeläkeyhtiöihin. Suomesta puuttuu investointeja ja työpaikkoja.

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>