Maria Ohisalo Vihreiden varapuheenjohtajaksi 2015

Eduskuntavaalit 2015 on käyty ja on aika suunnata katse tulevaan. 4087 ääntä vaaleissa kannustavat minua jatkamaan työtäni köyhyyden torjumiseksi ja ympäristön suojelemiseksi. Tässä hakemukseni Vihreiden varapuheenjohtajaksi.

OSAAMINEN & AIEMPI KOKEMUS: Olen tohtorikoulutettava (VTM) ja olen ollut politiikassa mukana viimeiset seitsemän vuotta niin kunta-, valtakunnan kuin kv-tasoilla. Minulla on työkokemusta Suomesta ja Ruotsista sekä opintoja Uppsalan ja Sorbonnen yliopistoista.

Maria Ohisalo Vihreiden varapuheenjohtajaksi

Maria Ohisalo Vihreiden varapuheenjohtajaksi 2015

VISIO & MOTIVAATIO: Haluan Vihreistä puolueen, joka nostaa vahvemmin heikoimmassa asemassa olevien ääntä. Vihreiden pitää ymmärtää puhua ihmisten kieltä ja tarjota ratkaisuja, jotka konkretisoituvat ihmisten elämässä, ei vain makrotalouden tasolla. Vihreiden vaalivoitto sekä oma äänimääräni (4087) näissä eduskuntavaaleissa osoittavat, että Suomessa on tilausta politiikalle, joka torjuu köyhyyttä, suojelee ympäristöä ja edistää tasa-arvoa, kaikkea tätä yhtä aikaa. Haluan että olemme edelleen rohkeasti ja ylpeästi feministinen puolue.

Jäin kansanedustajan paikasta vain noin sadan äänen päähän. Yli 4000 ääntä muun muassa työelämän tasa-arvon edistämiselle, yksin asuville ja pienituloisten aseman parantamiselle on todella hieno tulos ensikertalaiselle. Sen sijaan että löisin hanskat tiskiin, haluan tehdä entistä kovemmin töitä yhdenvertaisemman maailman puolesta. Tälle työlle minulla on paikka tutkijana, mutta haluan tarjota osaamistani ja intohimoani Vihreän liikkeen eteenpäinviemiseksi. Puolue saa minusta aktiivisen, keskustelevan, kuuntelevan ja ratkaisuja tarjoavan varapuheenjohtajan.

Haluan nostaa Vihreitä entistä vahvemmin sote-osaajana ja liikkeenä, jolle köyhyyden torjunta on politiikan keskiössä. Seitsemänvuotinen työni muun muassa puoluevaltuuskunnassa, Vihreiden sote- ja poliittisen ohjelman työryhmissä, kaksi vuotta ViNOn puheenjohtajana (samalla osana eduskuntaryhmää ja puoluehallitusta), harjoittelijana puoluetoimistolla, varavaltuutettuna Helsingissä ja HUSin hallituksen jäsenenä ovat toivottavasti osoitus siitä, että teen tätä työtä tosissani ja haluan muuttaa maailmaa vihreiden riveissä. En ole koskaan uskonut pikavoittoihin ja toivon, että puolueessa arvostetaan pitkäjänteistä ja linjakasta työtä politiikkamme edistämisessä.

Tulevalla eduskuntakaudella olemme mahdollisesti oppositiossa. Mikäli näin käy, meidän on mahdollista näyttää todelliset värimme ja periaatteemme, ilman kompromisseja, ilman painetta hallituksen linjassa pysymisestä. Mahdollista hallitukseen lähtemistä pitää arvioida kriittisesti. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän esittämä strateginen hallitusohjelma ei lupaa muotona hyvää pienemmille puolueille, ja olenkin hyvin kriittinen sitä kohtaan, että meidän pitäisi jatkuvasti neuvotella tavoitteemme hallituksessa uudelleen.

Työnäni teen väitöskirjaa, jonka on tarkoitus valmistua vuoden 2016 loppuun mennessä. Tämän työn ohella antaisin mielelläni kaiken osaamiseni, aktiivisuuteni ja intohimoni vihreälle liikkeelle puolueen varapuheenjohtajana. Tulevan kahden vuoden aikana pääsen hyvin osallistumaan puoluehallituksen, -valtuuskunnan ja eduskuntaryhmien työskentelyyn. Pyrkisin varapuheenjohtajana lisäämään erityisesti eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan yhteistyötä; ensin mainittu ei saa toimia irrallaan muusta puolueesta. Kenttää täytyy kuunnella ja kentän ääntä nostaa. Varapuheenjohtajana haluan mahdollisuuksien mukaan kiertää piirejämme tehden liikkeestä koko maan puoluetta. Eräs Vihreiden kannatuspotentiaali piilee nuorissa. Nuorena varapuheenjohtajana jatkaisin ViNOssa aloittamaani työtä muun muassa nuorten aktivoimisessa politiikkaan ja nuorten kannustamisessa maailman muuttamiseen. Olen pohtinut varapuheenjohtajuutta jo yli kaksi vuotta. Ilmoitin julkisesti halukkuudestani pestiin jo syksyllä 2014.

Vihreät on muutosvoima ummehtuneelle ja taaksepäin katsovalle kabinettipolitiikalle. Tämän muutosvoiman edistäjänä haluan ylpeästi seistä!

Aiemmat toimielimen kannalta relevantit luottamustoimet:

-1.1.2013-31.12.2014 Puheenjohtaja / Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO

-2015 Ehdokkaana eduskuntavaaleissa keväällä 2015 Vihreät – De Gröna -listalta Helsingissä

-2015-2018 Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston & Paavalin seurakuntaneuvoston jäsen

-2014 Ehdokkaana Euroopan parlamentin vaaleissa keväällä 2014 Vihreät – De Gröna -listalta

-2014 Vihreiden poliittisen ohjelman ohjelmatyöryhmän jäsen

-2014- Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:in hallituksen jäsen

-2014- HYKSin psykiatrisen sairaanhoidon lautakunnan jäsen (HUS:in hallituksen jäsenenä)

-2013- Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

-2013-2014 Helsingin kaupungin nuorisolautakunnan jäsen

-2012 Ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2012 Vihreät – De Gröna -listalta Helsingissä

-2012 Ulkoministeriön pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuutta pohtineen nuorten työryhmän puheenjohtaja

-2012 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) hallituksen jäsen & kv-vastaava

-2012 Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton hallituksen & yhteiskunnallisen vaikuttamisen työryhmän jäsen

-2011-2012 Demokratiatyöryhmän jäsen, Federation of Young European Greens (FYEG)

-2011 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton (ViNO) kansainvälisten asioiden työryhmän puheenjohtaja

-2011 Kallion seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen

-2010-2011 Vihreän liiton sosiaali- ja terveyspoliittisen ohjelmatyöryhmän jäsen

-2009-2010 Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) valtuuskunnan jäsen

-2009 Ylioppilaslehden kustannus Oy:n hallituksen jäsen

-2009 Helsingin yliopiston yo-kunnan Vihreät (HyVi) hallituksen jäsen ja kampanja- ja alumnivastaava

-2008 Uppsalan suomalaiset opiskelijat (UPSO) ry:n varapuheenjohtaja

-2007-2009 Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitoksen johtoryhmän varajäsen

-2007-2012 Vaalilautakunnan varapuheenjohtaja, jäsen, vaalitoimitsija (mm. äänten tarkastuslaskija) ja ennakkoäänestysvirkailija eduskunta- ja kunnallisvaaleissa (Helsingissä ja Uudellamaalla)

-2007 Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitoksen opiskelijoiden ainejärjestö Stigman hallituksen jäsen sekä työelämä- ja yrityssuhdevastaava

-2007 Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön ainejärjestölehden toimituskunnan jäsen

http://www.mariaohisalo.fi/

Keskustele aiheesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>