Väitän: Galluptulolset esitetään väärin

Tätä on Politklinikka Keskustelu Demokratian toimivuus Väitän: Galluptulolset esitetään väärin

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Jussi Lähde 2 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Viewing 1 post (of 1 total)

 • Keymaster
  Jussi Lähde

  Ehdotan, esitän ja vaadin gallup-tulosten esitystavan muutosta. Mielipidemittauksissa olisi syytä tuoda esiin poliittisten puolueiden mittausten mukainen todellinen kannatus, joka on Suomen kaltaisessa harvaanäänestävässä maassa häviävän pieni.

  Mielipidemittausten tulokset luovat harhoja. Yksi harha on se, että puolueiden kannatus olisi todellisuudessa nousussa. Tilanteessa jossa äänestysaktiivisuus laskee (aika tuttu tilanne maannsamme) ja kannastaan epävarmojen äänestäjien määrä nousee (aika tuttu tilanne niin meillä kuin muualla) saattaa käydä niin että kaikkien puolueiden todellinen kannatus laskee.

  On mahdollista että juuri näin on käynyt viimeisissä mielipidemittauksissa.

  Tällä hetkellä puoluekannatusmittaukset ovat todellakin vain puolueiden kannatusmittauksia eivätkä ne millään tavoin mittaa kansanvallan kulloisenkin uskottavuuden tilaa. En nyt peräänkuuluta vanhaa totuutta siitä miten nukkuvien puolue on Suomen suurin puolue vaan sitä, että puoluekannatusten muutosten ”momentumit” eivät nykykäytännön mukaan tule tutkimuskista esille. Puolueuskollisuuden kulkiessa Suomessa kohti hautausmaata tällä tiedolla on yhä suurempi merkitys.

  Suomalainen liianmonipuoluejärjestelmä on tutkijoille haastava. Juuri siksi juuri tutkijoiden tulisi esittää uusia malleja ja ajatuksia siitä millaisia tapoja olisi tarjolla nykykäytännön oheen, ei niinkään sen sijaan.

  Galluptulosten tulee olla tuloksia, ei tukoksia. Nykyisellä esitystavalla ne jähmettävät muutoksia. Muutosten suhteen esitystapojen tulee olla neutraali.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.