Aiheuttaako kepukalja mellakan vain somekuplassa?

Tätä on Politklinikka Keskustelu Terveys, terveydeydenhoito ja vanhuksista huolehtiminen Aiheuttaako kepukalja mellakan vain somekuplassa?

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Jussi Lähde 2 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Viewing 1 post (of 1 total)

 • Keymaster
  Jussi Lähde

  Rooting of Beer, siitä todellakin on kyse. Nyt juuritaan kaljaa Suomesta.
  Rooting of Beer oli myös englanninkielinen nimi Eppu Normaali-yhtyeen alkutaipaleella tekemälle kappaleelle Kaljanlanttauslaulu. https://www.youtube.com/watch?v=P7jvK7tDWHM

  Keskioluen vesittäminen ei ollut keskustan strateginen ja aikataulutettu avaus. Olut kuohahti keskustan rinnuksille siksi että puolue on ollut meneilläänolevien kuurupiilovaalien johtava tuppisuu. Mikäli puolue olisi tehnyt itse aktiivisesti avauksia ei oluen laimentamista koskeva löydös olisi noussut poliittisen keskustelun pintakuohuihin. Nyt tulee mieleen lähinnä jalkapalloilija Jari Litmasen loukkaantuminen kun hän sai kruunukorkin tapaturmaisesti silmäänsä. Tiettävästi kruunukorkki ei ollut olutpullosta eikä ainakaan lahtelaista.

  Kun olut pääsee kuohumaan sitä ei enää saa takaisin pulloon. Tämän huomasi tänään keksustaväki kun yhtäältä radiossa puoluesihteeri Timo Laaninen vakuutti että kyseessä on vakavissaan tehty aloite sillä Suomessa sadattuhannet perheet kärsivät alkoholin haitoista. Samaan aikaan toisaalla eetterissä varapuheenjohtaja Annika Saarikko kertoi että aloite on provokaatio ja oluen laimentaminen on yksi idea mutta puolue mielellään kuuntelee muiden puolueiden ehdotuksia siitä miten sama tavoite voidaan saavuttaa muutoin. Keskustan kaljatuoppiin kasvoi siis korvat.

  Kolmosoluen laimentaminen saattaa nopeasti katsottuna vaikuttaa siltä tikkataululta johon keskusta kompastuu ylivoimaisessa gallupjohdossaan. Kun kärkipuolue tekee virheen seuraavat teot tulkitaan virheiksi aiempaa helpommin.

  Tilanne herättää kuitenkin muutaman kysymyksen. Onko Suomen arvomaailma tällä hetkellä niin vanhoillinen ja kontrollihakuinen että lattevyöhykkeen ulkopuolella ajatus vain vahvistaa keskustan kannatusta?

  Toinen kysymys: Uusimaa on se alue jossa vaalien suurimman puolueen asema ratkaistaan ja siellä panimoteollisuuden suora ja välillinen työllistävä vaikutus suurempi kuin missään muualla maassa.

  Varnmaa on vain se, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän on osattava vastata sujuvasti kameroiden edessä kahdteen kysymykseen. ”Onko keskusta valmis viemään kolmosoluen Alkoon?” ja ”Puheenjohtaja Sipilä, pidättekö keskioluesta?”. Jälkimmäinen vastaus on se tärkein.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.