Viikon keskustelunaihe: Puoluejohtajat nyt ja ennen

Palvelukseen halutaan – puoluejohtaja

Oletko luonteeltasi avoin muttet liian avoin, hyvä viestimään muttet liian hyvä viestimään, kiinnostunut muttet liian kiinnostunut strategisesta ajattelusta? Harrastatko vapaa-ajallasi nuorallatanssia? Hyvä. Paikka on sinun!

Aika kultaa muistot ja multaa puistot. Ennen kaikki ei ollut paremmin mutta puoluejohtajan hommassa oli kuitenkin ripaus arvokkuutta ja arvoituksellisuutta jäljellä. Ihmiset pystyivät siinä tehtävässä pitämään sen verran etäisyyttä mediaan ja muihin yhteiskunnallisiin toimijoihin että heillä oli kenties hetkin aikaa vajota jopa pitkiin ajatuksiin yhteiskunnan kehittämisestä.

Sitten viestintäteknologia siirsi meidät kaikki oravanpyörään ja some riisui meidät alastomiksi. Puoluejohtajan työstä on tullut sellaista että siinä näyttää olevan kaikkein vähiten aikaa puolueen johtamiselle varsinkin jos puolue rimpuilee hallitusvastuussa. Oppositiossa täytyy taas olla koko ajan kehittämässä erilaisia mediaa kiinnostavia kakkaroita.

Arvoisat kanssakansalaiset,

Politklinikka avaa pohdinnon siitä millaisia ihmisiä puoluejohtajat ovat nyt ja millaisia he olivat ennen? Millaisia heidän kenties tulisi olla tulevaisuudessa? Onko tapa jolla suomalaisessa puolue-elämässä meritoidutaan puheenjohtajaehdokkaiksi oikea?

Pohdinnon aihe on laaja ja itse kunkin rajattavissa. Keitä puoluejohtajia kaipaat? Ketkä jäivät unholaan?

Ville Blåfieldt ja Reetta Räty ovat julkaisemassa kirjaa ”Kuka hullu haluaa poliitikoksi?” (Teos 2015). Entä kuka haluaa puoluejohtajaksi? Millainen on ja pitäisi olla puolueiden varapuheenjohtajien rooli? Miksi Jan Vapaavuori karkaa Eurooppaan ja onko vahvojen puoluejohtajien aikana käynyt niin että uudet vesat eivät varjossa verso?

Arvoisat kanssakansalaiset, tervetuloa keskustelemaan.

Jussi Lähde, Politklinikan kummisetä

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>